Sunday, November 26, 2006

Morotscre'pe


IngredienserPannkakor
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölksalt och sockerMorotsstuvning
2 msk margarin4 msk vetemjöl
4 dl vätska (mjölk, buljong, grönsaksspad)salt och pepparmorötter (antal efter behag)

FaktaPortioner: 2

Tillagning
Blanda ihop pannkaksingredienserna till en smet och stek sedan som när man tillagar vanliga pannkakor.
Stuvningen:
Skär morötterna till små tärningar. Låt dessa koka om så önskas, men det är inget måste.Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget och låt koka upp under omrörning. Låt koka 2-3 min, rör om ibland. Smaksätt med morötterna, salt och peppar.Lägg önskad mängd morotsstuvning i varje pannkaka. Rulla ihop(strö gärna ost över). In i ugn ca. 10 min tinade och ca. 20-30 min frysta. Kan även skilja sig beroende på ugn.

No comments: