
Quorn - ett alternativ till kött
1. Vad är Quorn?Quorn är ett proteinrikt livsmedel som kan jämföras med kött, fågel och fisk. Quorn är tillverkat av ett svampprotein som blandats med en liten mängd äggvita. Dessutom är Quorn fettsnålt (som en kycklingfilé utan skinn) och har ett fiberinnehåll som kan jämföras med baljväxter (så som ärtor och bönor). Fibrerna ger en längre mättnadskänsla vilket gör att Quorn passar perfekt för ett aktivt liv.
Svampproteinet och råvaran Quorn är helt naturliga, innehåller ingen soja och är inte genmodifierade på något sätt. Quorn är ett bra alternativ som passar hela familjen oavsett om du äter kött, är vegetarian eller bara vill äta mer hälsosamt.
Produkterna finns att köpa i Coops butiker, ICA och Axfood. Quorn har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 och tillverkas i England av Marlow Foods.
2. Till vad används Quorn?Quorn används som ingrediens i ett antal färdigrätter eller som råvara vid matlagning. Quorn har en unik konsistens som liknar kycklingfilé och passar i en mängd olika rätter från världens alla kök.
Quorn finns i frysdisken som filé, färs och bitar samt ett antal färdiglagade rätter. Ingrediensen Quorn kan du använda i all sorts matlagning, den kan halstras, stekas, ugnsbakas, grillas och tillagas i mikrovågsugn.
3. Laga mat med QuornTack vare sin mångsidighet passar Quorn människor som ställer höga krav på både smakrik och hälsosam mat. Quorns milda smak gör den lämplig att krydda och marinera eftersom smaker, örter och kryddor absorberas ovanligt bra. När Quorn tillagas blir det heller inget spill eftersom det inte finns några senor eller hinnor som behöver skäras bort. En annan fördel med Quorn är det inte krymper vid tillagning till skillnad från till exempel kyckling som förlorar cirka 20 procent av sin vikt.
No comments:
Post a Comment